top of page

Opname

Het plaatsen

Bij het eerste telefonische contact kunnen we overleggen waar Uw behoefde ligt en of het wel überhaupt zinvol is om een buffervat te plaatsen. Als dit nuttig lijkt komen we graag langs om de situatie te bekijken. Daarbij zullen we moeten kijken naar de hele warmte behoefde van Uw huis of bedrijf.

Wat is de piek-belasting in warmte en tapwater? Is er koeling nodig in de zomer? Hoe is dat nu geregeld? Bij nieuwbouw kunnen we met de architect om tafel gaan zitten en een totaal oplossing samenstellen. 

Uit al deze gegevens kunnen we berekenen hoe groot Uw buffervat zou kunnen zijn - dit alles in verhouding met de isolatie van het pand en de grootte van de CV hout kachel / warmtepomp / zonneboiler. 



Ook is het belangrjk om te weten wat de piekvraag is van warmte in verband met de grootte van de warmtewisselaar. We kunnen RVS of koperen (met of zonder lamellen) warmtewisselaars plaatsen in heel veel verschilede Kw uitvoeringen.  Ook geschikt voor warmtepompen en hybride boiler type voor tapwater. Er kunnen ook meerdere huizen op één centraal buffervat worden aangesloten als er een grote pellet-brander is geïnstalleerd.





​Als de bestelling binnen is gaan we het buffervat samenstellen. We kunnen het EPDM  binnenvat laten maken op alle maten die wenselijk zijn.

Daarna kunnen we ter plaatse of in de werkplaats het buffervat prefab klaar maken en dan inklappen voor transport. U kunt het zelf plaatsen met wat uitleg, of wij kunnen het geheel bedrijfsklaar inbouwen met de garantie dat alles goed werkt. Ook kunnen in samenspraak de andere CV / warmtepomp onderdelen worden geplaatst en aangesloten.

EPDM rubber

Isolatie

​EPDM rubber  word steeds meer voor daken gebruikt. Het gaat heel lang mee op een dak (garantie tot 40 jaar); het is heel sterk; het is warmte bestendig; het heeft een erg trage veroudering; het is flexibel en met de juiste materialen uitstekend te lassen.  

Onze bakken worden computer gestuurd gesneden en gelast in elke vorm die we willen - dus ook driehoekig, of met trapjes en deksel. We gebruiken EPDM dat ook word gebruikt voor vijvers en waterbassins. 

De productiegarantie is 5 jaar op het EPDM.

Het buffervat kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. We kunnen een triplex houten omkisting maken met PURschuim aan de binnenkant en aluminium profielen ter versteviging aan de buitenkant. 

Als er stenen muren zijn (bijv. een oude kolen bun) kunnen we daar PURplaten tegenaan maken en de voorkant dichtmaken. Alle kleine gaten vullen we op met PUR of isolatie-folie. De warmtewiselaars leggen we op de bodem en hangen we op, al gelang naar wat nodig is. In veel gevalen zal het beter geïsoleerd zijn dan een stalen vat en rond de 4 graden per etmaal verliezen (dit hangt  van de grootte en temperatuur af ).

Wat bieden wij? 

Warmtewisselaars

Warmtewisselaars gebruiken we meestal van Duits fabrikaat in koper met lamellen zodat er meer oppervlak is en deze niet zo groot hoeft te zijn. Het uitrekenen van de grootte is een precies werkje, daar het om de geleverde Kw gaat maar ook het verschil van temperatuur van het buffervat en bijvoorbeeld de Warmtepomp. Dat kan veel verschil uitmaken in grootte en type van warmte wisselaar. Voor warmte-onttrekking gaan ze bovenin het vat en voor warmte-afgifte onderin het vat tegendraads gevoed.

bottom of page